Quartet Albéniz & Roger Tapias

 El Quartet Albéniz està integrat per músics professors del Conservatori de Girona. És una formació que d’uns anys ençà fan música junts i gaudeixen del repertori cambrístic. El grup desenvolupa la seva activitat en diverses formacions, quartet, quintet, octet,. Els intèrprets tenen una llarga experiència en reconegudes formacions musicals i han actuat en prestigiosos festivals arreu del món. El seu repertori és extens i d’èpoques i estils musicals diversos.

 

Victoria Fernández, violí. Nascuda a Còrdova, és considerada un dels notables valors de la música al nostre país. Realitzà els estudis al Conservatori Superior Municipal de Barcelona, obtenint el “Premi d’honor” de Grau Superior. Alumna de Gonçal Comellas, participa amb ell en diversos concerts i festivals. L’any 1983 obté el “Premio Nacional de Violín” i el 1986 el Primer Premi al Concurs “Isidro Gyenes” a Madrid.

Capdavantera en diversos grups de cambra, Concertino a l’Orquestra del Palau de la música de Barcelona a l’Orquestra Reina Sofia, a l’Orquestra de Cambra Gonçal Comellas i al Trio Beethoven. Ha actuat en diversos festivals estatals i europeus com el de Munich (Alemanya), el d’Itàlia o el Pau Casals del Vendrell entre altres. Yehudi Menuhin l’escoltà i la qualificà de gran talent.

 

Eszter Schütz, violí. Va néixer i es formà a Hongria. Desprès dels estudis de grau mitjà es trasllada a Viena (Àustria) a l’aula de Günter Pichler (Alban Berg Quartet) i Johanna Madrosziewicz a l’Escola Superior. L’any 1996 arriba a Catalunya i formà part de la Orquestra de Cambra de l’Empordà. Actualment combina la seva tasca concertística amb la pedagògica; Eszter Schütz és professora de violí al Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona.                          

 

Joan Fèlix, viola. Nascut a Maó (Menorca), obté els títols superiors de viola, violí i música de cambra amb “Menció Honorífica” al Conservatori del Liceu de Barcelona. Estudià amb Jaume Calafat, Alfred Málacek, Jaume Francesch, Gonçal Comellas, Florian Montranu i va cursar un postgrau amb Paul Cortese i Ashan Pillai.

És primer viola i membre fundador de l’Orquestra de Cambra illa de Menorca i també de l’Orquestra de Girona. Músic d’intensa activitat concertística, és integrant del Trio Llevant, L’Ensemble Gaudí, Trio Goldberg i l’Ensemble Mare Nostrum.

 

François Ragot, violoncel. Inicià els estudis musicals al Conservatori Nacional de Perpinyà, on obté la medalla d’or en l’especialitat de violoncel i en la de música de cambra. Posteriorment estudià a París amb grans mestres com Jean Huchot, Philippe Müler i Roland Pidoux on va guanyar el premi d’excel·lència i un premi de virtuosisme. Més tard, va perfeccionar-se al Royal College de Londres, a l’aula de Christopher Buting (alumne de Pau Casals). Al 1995 obté el guardó “Ivor James Prize”. Regularment, és convidat a tocar als cinc continents i també a dirigir diferents formacions instrumentals. Durant la darrera gira per la Xina ha dirigit el Cor de la catedral de Shanghai i l’Orquestra de Cambra dels Països Catalans.

 

Roger Tapias, guitarra. Nascut a Barcelona, cursà els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb el mestre Joan Furió, on va obtenir la llicenciatura de Professor Superior de Guitarra. Ha ampliat els seus estudis amb mestres com David Russell, Manuel Barrueco, José Tomas, Stefano Grondona, Alex Garrobé i Manel González, però especialment amb Alvaro Pierri amb qui ha realitzat un postgrau a la “Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien“ a Viena. En la seva trajectòria ha obtingut diversos guardons en concursos nacionals i internacionals. L’any 2004 obté una beca de la Sociedad de Artistas, Interpretes i Ejecutantes de Espanya AIE per estudiar a la prestigiosa Berklee College of Music de Boston (Estats Units). Actualment combina la seva tasca concertística amb la pedagògica; Roger Tàpias és professor de guitarra al Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona.