Duet Dordal-Tapias

Roger Tapias i Ramon Dordal, formen duo estable des de l’any 1994. Tots dos guitarristes van finalitzar els seus estudis superiors al Conservatori Superior de Música de Barcelona obtenint les màximes qualificacions com a solistes i en formacions de música de cambra.

 

Han estat premiats en diversos concursos guitarrístics com el concurs “Européen des Regions”, “Vila de Salou”, “America Martinez” i “Ravel-Granados”. Han treballat el seu repertori amb mestres com Jordi Codina, Joan Furió i amb altres guitarristes reconeguts internacionalment com Alvaro Pierri, David Russell, Pavel Steild, Carles Trepat, Ricardo Gallén i Marcos Socias, entre d’altres.

 

L’any 1996 van tenir la primícia de fer l’estrena absoluta de l’obra Cosmogonia del reconegut compositor Carles Guinovart, i el 1999 la del compositor Christian de Jong “Tres x Dos” obtenint una brillant crítica per part dels compositors i d’altres personalitats. El compositor Michael Goleminov els hi va dedicar l’obra “nocturno” per guitarra i electronic background. Diversos mitjans de comunicació han fet ressò de les seves actuacions.

 

El seu repertori va des de la música del Renaixement, el Barroc, passant pels clàssics, fins la música contemporània actual. També estils Sud-Americans com el cubà Leo Brower, Jorge Cardoso i l’argentí Astor Piazzolla i composicions actuals que utilitzen  nous i sorprenents elements tecnològics com el loop station.

Actualment, combinen la seva tasca concertística amb la pedagògica. Ramon Dordal és professor de guitarra a les escoles agregades al Conservatori de Vic i Roger Tapias és professor de guitarra al Conservatori de Girona.