Roger Tapias - Guitarra

Nascut a Barcelona, cursà els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb el mestre Joan Furió, on va obtenir la llicenciatura de Professor Superior de Guitarra. Ha ampliat els seus estudis amb mestres com David Russell, Manuel Barrueco, José Tomas, Stefano Grondona, Alex Garrobé i Manel González, però especialment amb Alvaro Pierri amb qui ha realitzat un post grau a la “Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien“ a Viena.

 

Ha actuat com a solista, amb grups de cambra i orquestra a Espanya, Europa i als Estats Units. En la seva trajectòria ha obtingut diversos guardons en concursos nacionals i internacionals, també ha fet enregistraments per radio i televisió.

L’any 2003 va ser seleccionat per El Instituto de la Juventud per participar dins el cicle INJUVE 2003, on va actuar en diversos circuits de música clàssica i contemporània d'arreu de l’estat, destacant els concerts pel Festival Internacional de música de Segovia i els realitzats al Teatro Conde Duque de Madrid.


L’any 2004 obté una beca de la Sociedad de Artistas, Interpretes i Ejecutantes de Espanya AIE per estudiar a la prestigiosa Berklee College of Music de Boston (Estats Units).

 

 Actualment combina la seva tasca concertística amb la pedagògica; Roger Tàpias és professor de guitarra al Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona.